Waarvoor zijn Case studies belangrijk?

Een casus kan zijn een gebeurtenis, een probleem, een proces, een activiteit, een programma, een enkel persoon of een aantal personen.Vaak zul je mensen bij case studies horen praten van grenzen van de case. Dit heeft natuurlijk te maken met bijvoorbeeld bevoegdheden van de onderzoekers of de grenzen met betrekking tot tijd en ruimte. Case studies gebruiken bijkans alle soorten kwalitatieve date. Denk hierbij aan data als interviews, observaties, documenten etc. https://en.wikipedia.org/wiki/Case_study

Praktische ervaring

Je hoeft bij case studies niet speciaal in een lokaal te zitten om colleges te volgen. Je bent met een case study meer praktisch bezig en kunt hierdoor beter ervaring op doen dan wanneer je in een leslokaal zou zitten om colleges te volgen die in meerderheid alleen de theorie behandelen. Stel je nou eens voor hoe et zou uitpakken als je in plaats van en case study plegen, gewoon zou lezen hoe je een case study moet uitvoeren. Hoe zou je het na het afstuderen zelf uitvoeren? Stel dat je aan het werk van jou werkgever de opdracht krijgt om een case study uit te voeren. Hoe doe je dat? Door weer uit de boeken te gaan putten? Dat wordt pas een lastige job. Het is daarom van eminent belang dat dit soort van onderzoeken niet alleen theoretisch worden overgebracht, maar ook in de prakrijk worden uitgevoerd.

De te behandelen onderwerpen in dit artikel zijn:

  • Je leert communiceren
  • Je leert ook schrijven
  • Veel meer kritischer denken
  • Methoden

 

Je leert communiceren

Bij case studies leer je communiceren. Je bent bij een case study meestal niet alleen bezig met boeken. Je moet af en toe ok naar buiten treden om wat verbale informatie te vergaren. Dit betekend dat je op een of ander manier in contact dient te komen met je medemens. Je zult moeten praten, manieren en methoden moeten bedenken om informatie uit hen te halen. Kort weg, zul je je onderzoek skills moeten ontwikkelen.

Je leert ook schrijven

Bij dit soort van onderzoeken leer e natuurlijk ok schrijven. Dit is een van de belangrijkste vaardigheden die tekens bij komt kijken bij het plegen van case studies. Hoe meer case studies je doet hoe beter je wordt in het schrijven, n hoe makkelijker het uitvoeren van zo een onderzoek wordt.

Veel meer kritischer denken

Je leert bij het uitvoeren van een case study ook door veel meer te lezen, veel meer kritischer denken. Dit kritisch denken brengt je vervolgens richting het oplossen van problemen. Hoe meer je hersenen getriggerd worden m na te denken, hoe meer je instaat bent om zaken op te lossen. Door het veel lezen leer je jezelf ook plaatsen in ander mans optiek of schoenen. Je hebt dan niet alleen een optiek van je docent of je werkgever, maar ook het optiek van verschillende andere schrijvers, geïnterviewde, etc.

Methoden

Het is belangrijk om vast te stellen als jou methode wel antwoord zal kunnen geven om de onderzoeksvragen. Krijg je hier een diepgaand onderzoeksantwoord. Onderzoekers dienen de casussen en de soorten casussen te identificeren alvorens zij aan de slag gaan. Na alle data te hebben verzameld, dient de onderzoeker ook alle data te analyseren. Dit betekend tegelijkertijd het elimineren van belast materiaal om uiteindelijk een zo goed mogelijk overzicht te kunnen krijgen. vervolgens dient de onderzoekers een conclusie te trekken uit de resultaten van de analyse. Ook hiervoor zijn er in de wetenschap van case studies verschillende soorten methodes. Bij dit gedeelte kan de onderzoeker ook aangeven welke lesjes er geleerd zijn uit de case studies om in het vervolg precedenten aan te geven. Dit is eigenlijk ook de bedoeling van een case studie. Mensen dienen iets uit te hebben geleerd of iets te leren wanneer zij een case studie lezen. Is dat niet het geval, dan heeft de case studie geen waarde. https://www.heuvelmarketing.com/blog/bid/86511/de-case-study-als-effectief-marketinginstrument

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *