Soorten case studies

Case studies hebben een allemaal een bepaald doel. Het zijn middelen om te komen aan eenĀ  diepgaander reden achter een bepaalde gebeurtenis. Onderzoek naar dit soort van zaken kunnen verschillen van case tot case. In dit artikel wordt behandeld de drie soorten case studies ende methode om een case studie uit te voeren.

Er zijn drie soorten case studies:

  • Single Instrumental case studies: hier kiest de onderzoeker een bepaalde issue, en vervolgens stelt hij de grenzen met betrekking tot zijn onderzoek.

Stel dat jij als onderzoeker, wilt nagaan wat voor een invloed de consumenten prijzen heeft op het inkoopgedrag van de consument, dan heb je alleen onderwerp uitgekozen. Rest nog, het vaststellen van de grenzen. Je kunt natuurlijk niet alles onderzoeken, Dus stelt bijvoorbeeld vast dat je het inkoopgedrag met betrekking tot knoflook of aardappelen zult onderzoeken. Dit is maar een voorbeeld, en kan veel meer worden uitgebreid.

  • Collectieve case studie: hier kiest de onderzoeker een bepaald onderwerp uit, om vervolgens een aantal andere relevante cases te onderzoeken, om zijn onderwerp te belichten.

Dit lijkt bijna op de eerste soort case studie, omdat de onderzoeker ook hier eerst een onderwerp vaststelt alvorens aan de slag te gaan. Het verschil tussen de twee is dat de onderzoeker na het vaststellen van zijn onderwerp, een aantal andere onderwerpen uitkiest om zijn onderwerp te belichten. Dit zie je vaak bij wetenschappelijke onderzoeken, waarbij de onderzoeker aan de hand van zijn onderwerp, een aantal casussen dient te bestuderen, om uiteindelijk zijn onderwerp te concluderen.

  • Intrinsieke case studies: bij deze case studie is er al een case. de onderzoeker gaat hier niet opzoek nar een onderwerp of opzoek naar een case. Een bepaald gegeven onderwerp wordt in dit geval bestudeerd.

Dit zie je vaak bij het beoefenen van het strafrecht. Stel op een dag, een bepaalde ondernemer wordt beroofd van zijn have en goed. In di geval heeft de politie of het Openbaar Ministerie al een case. De onderzoekers dienen zich stikt hieraan te houden. Er zijn hier natuurlijk grenzen, maar die strekken allemaal tot waar de casus het toelaat.

 

Methoden

Het is belangrijk om vast te stellen als jou methode wel antwoord zal kunnen geven om de onderzoeksvragen. Krijg je hier een diepgaand onderzoeksantwoord. Onderzoekers dienen de casussen en de soorten casussen te identificeren alvorens zij aan de slag gaan. Na alle data te hebben verzameld, dient de onderzoeker ook alle data te analyseren. Dit betekend tegelijkertijd het elimineren van belast materiaal om uiteindelijk een zo goed mogelijk overzicht te kunnen krijgen. vervolgens dient de onderzoekers een conclusie te trekken uit de resultaten van de analyse. Ook hiervoor zijn er in de wetenschap van case studies verschillende soorten methodes. Bij dit gedeelte kan de onderzoeker ook aangeven welke lesjes er geleerd zijn uit de case studies om in het vervolg precedenten aan te geven. Dit is eigenlijk ook de bedoeling van een case studie. Mensen dienen iets uit te hebben geleerd of iets te leren wanneer zij een case studie lezen. Is dat niet het geval, dan heeft de case studie geen waarde. https://www.heuvelmarketing.com/blog/bid/86511/de-case-study-als-effectief-marketinginstrument

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *